Flambované kuřecí medailonky na žampionech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl petrželka 5 lžic brandy 250 g žampiónů 2 lžíce másla 2 lžíce oleje 12 plátků kuřecích prsou drcený pepř 0.5 ks citronu
Postup Flambované kuřecí medailonky na žampionech recept
Postup přípravy receptu
-
Medailonky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Pak je vyjmeme a ochováme teplé.
Na rozehřátém másle opečeme na tenké plátky nakrájené žampiony, osolíme, přidáme opečené medailonky a prohřejeme.
Potom přijde na řadu flambování. Do pánve přilejeme brandy, mírně nahřejeme a dlouhou zápalkou nebo špejlí zapálíme.Když alkohol dobře hoří, maso zakapeme citronovou šťávou a ozdobíme snítkou petrželky. K flambovaným kuřecím medailonkům na žampionech podáváme hranolky a mladou vařenou zeleninu pokapanou máslem (chřest, hrášek, brokolici, karotku nebo růžičkové neboli bruselské kapustičky).
(zdroj: www.slovart.cz, foto: J. a B. Poláčkovi)