Flambované kuřecí medailonky na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
petrželka
5 lžic brandy
250 g žampiónů
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
12 plátků kuřecích prsou
drcený pepř
0.5 ks citronu

Postup přípravy receptu

  1. Medailonky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Pak je vyjmeme a ochováme teplé.

  2. Na rozehřátém másle opečeme na tenké plátky nakrájené žampiony, osolíme, přidáme opečené medailonky a prohřejeme.

  3. Potom přijde na řadu flambování. Do pánve přilejeme brandy, mírně nahřejeme a dlouhou zápalkou nebo špejlí zapálíme.Když alkohol dobře hoří, maso zakapeme citronovou šťávou a ozdobíme snítkou petrželky. K flambovaným kuřecím medailonkům na žampionech podáváme hranolky a mladou vařenou zeleninu pokapanou máslem (chřest, hrášek, brokolici, karotku nebo růžičkové neboli bruselské kapustičky).

  4. (zdroj: www.slovart.cz, foto: J. a B. Poláčkovi)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!