Tempeh s pórkem a rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 250 g pórek 300 g rýže natural rostlinný olej 1 ks červená cibule mletý černý pepř 200 g uzený tempeh
Postup Tempeh s pórkem a rýží
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a tempeh na menší kousky
Cibuli osmažíme na oleji a přidáme pórek. Po chvíli přidáme tempeh a ještě orestujeme. Nakonec směs osolíme, případně opepříme a dochutíme oblíbenými bylinkami. Nejraději používám oregano
Tempeh s pórkem podáváme s rýží natural a oblíbenou zeleninou, zvolil jsem dušenou brokolici
V Indonésii se tempeh objevil dávno předtím, než byla objevena jeho výživová hodnota a zařadil se zde k tradičním pokrmům. Teprve nedávno se dostal k nám do Evropy a dnes zabírá nezastupitelné místo ve zdravé výživě. Jedná se o potravinu s vysokým obsahem kvalitních bílkovin a mnoha vitamínů
Tempeh je sójový produkt vznikající při procesu fermentace sójových bobů. Díky fermentaci také získává intenzívní aroma a je vhodný do mnoha receptů. Jistě si ho zamilujete. Tempeh je k sehnání například v některých supermarketech a v obchodech se zdravou výživou.