Tempeh s pórkem a rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
250 g pórek
300 g rýže natural
rostlinný olej
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
200 g uzený tempeh

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a tempeh na menší kousky

  2. Cibuli osmažíme na oleji a přidáme pórek. Po chvíli přidáme tempeh a ještě orestujeme. Nakonec směs osolíme, případně opepříme a dochutíme oblíbenými bylinkami. Nejraději používám oregano

  3. Tempeh s pórkem podáváme s rýží natural a oblíbenou zeleninou, zvolil jsem dušenou brokolici

  4. V Indonésii se tempeh objevil dávno předtím, než byla objevena jeho výživová hodnota a zařadil se zde k tradičním pokrmům. Teprve nedávno se dostal k nám do Evropy a dnes zabírá nezastupitelné místo ve zdravé výživě. Jedná se o potravinu s vysokým obsahem kvalitních bílkovin a mnoha vitamínů

  5. Tempeh je sójový produkt vznikající při procesu fermentace sójových bobů. Díky fermentaci také získává intenzívní aroma a je vhodný do mnoha receptů. Jistě si ho zamilujete. Tempeh je k sehnání například v některých supermarketech a v obchodech se zdravou výživou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!