Tempeh s cizrnovo-quinoovou směsí a pečenou mrkví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks mrkev
1 balení polníček
1 konzerva cizrna
olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
chilli koření
drcený kmín
2 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
1 balení uzený tempeh
100 g černá quinoa

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oloupeme, nakrájíme na stejně velké plátky, vyložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme podle chuti chilli koření a drcený kmín. Mrkev dáme péct asi 25 minut do změknutí do trouby předehřáté na 200 °C

  2. Quinou dáme vařit s jednou lžící citronové šťávy. Když je quinoa ještě lehce křupavá, slijeme ji a promícháme se scezenou cizrnou. Cizrnovou vodu nevyléváme, můžeme ji vyšlehat a použít jako veganskou alternativu vaječného bílkového sněhu. Ke směsi quinoy a cizrny přidáme další lžíci citronové šťávy a případně dochutíme solí a pepřem

  3. Na pánvi rozehřejeme pár kapek oleje a hodíme na pánev jednu nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Dále musíme zlehka z každé strany opéct na plátky pokrájený tempeh. Osmaženou cibulku přidáme ke quinoe a cizrně, tempehové plátky dáme stranou

  4. Z trouby vyndáme mrkev, omytý polníček promícháme se zbylou citronovou šťávou a můžeme vše podávat. Nakonec ještě vše posypeme nakrájenou čerstvou jarní cibulkou

  5. Tempeh s cizrnovo-quinoovou směsí a pečenou mrkví podáváme jako výborný a zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!