Tempeh s cizrnovo-quinoovou směsí a pečenou mrkví recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks mrkev 1 balení polníček 1 konzerva cizrna olivový olej 3 lžíce citronová šťáva chilli koření drcený kmín 2 ks jarní cibulka mletý černý pepř mletá pálivá paprika 1 balení uzený tempeh 100 g černá quinoa
Postup Tempeh s cizrnovo-quinoovou směsí a pečenou mrkví
Postup přípravy receptu
-
Mrkev oloupeme, nakrájíme na stejně velké plátky, vyložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme podle chuti chilli koření a drcený kmín. Mrkev dáme péct asi 25 minut do změknutí do trouby předehřáté na 200 °C
Quinou dáme vařit s jednou lžící citronové šťávy. Když je quinoa ještě lehce křupavá, slijeme ji a promícháme se scezenou cizrnou. Cizrnovou vodu nevyléváme, můžeme ji vyšlehat a použít jako veganskou alternativu vaječného bílkového sněhu. Ke směsi quinoy a cizrny přidáme další lžíci citronové šťávy a případně dochutíme solí a pepřem
Na pánvi rozehřejeme pár kapek oleje a hodíme na pánev jednu nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Dále musíme zlehka z každé strany opéct na plátky pokrájený tempeh. Osmaženou cibulku přidáme ke quinoe a cizrně, tempehové plátky dáme stranou
Z trouby vyndáme mrkev, omytý polníček promícháme se zbylou citronovou šťávou a můžeme vše podávat. Nakonec ještě vše posypeme nakrájenou čerstvou jarní cibulkou
Tempeh s cizrnovo-quinoovou směsí a pečenou mrkví podáváme jako výborný a zdravý hlavní chod.