Flambované palačinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
40 g máslo
500 ml mléko
30 g cukr krupice
100 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
náplň
sůl
3 ks žloutek
1 kostka tvaroh
110 g cukr krupice
2 plátky želatina
370 ml smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk
podle potřeby
olej na smažení
na potření
hruškovice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s mlékem, citronovou kůrou, špetkou soli, rozpuštěným máslem, cukrem a solí umícháme dohladka a necháme odpočívat 30 minut.

  2. Želatinu namočíme, necháme nabobtnat a vymačkáme. Ze žloutků a cukru umícháme v horké vodní lázni krém, ve kterém necháme rozpustit želatinu. Vmícháme dřeň z vanilkového lusku a špetku soli. Za občasného míchání necháme zcela vychladnout. Pak přidáme tvaroh. Smetanu vyšleháme a opatrně vmícháme do náplně.

  3. Těsto na palačinky tence rozlijeme po pánvi lehce vymazané olejem a smažíme jednotlivé palačinky, asi 2 - 3 minuty z každé strany.

  4. Palačinky naplníme náplní, svineme a naskládáme do ohnivzdorné zapékací mísy. Palačinky přelijeme hruškovicí nebo třešňovicí a opatrně zapálíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!