Rybízový koláč s čepičkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g máslo
5 - 6 lžic mléko
1 balíček prášek do pečiva
350 g cukr krupice
1 kg rybíz
1 balíček vanilkový cukr
350 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
3 lžíce horká voda
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s horkou vodou, přidáme 150 g cukru a vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do hmoty

  2. Těsto nalijeme na vymazaný kulatý plech, podle velikosti nám těsto vyjde možná i na 2 plechy. Korpus na rybízový koláč pečeme 15 minut

  3. Mezitím ušleháme bílky se zbytkem cukru na tuhou pěnu a omyjeme rybíz

  4. Po 15 minutách vyjmeme z trouby korpusy, na ně nasypeme

  5. " target="_blank" title="Ovoce při dietě">rybíz a rozetřeme sníh. Rybízový koláč s čepičkou dáme zpět do trouby a ještě 15 minut dopékáme

  6. Rybízový koláč po upečení nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!