Rybízový koláč s čepičkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 50 g máslo 5 - 6 lžic mléko 1 balíček prášek do pečiva 350 g cukr krupice 1 kg rybíz 1 balíček vanilkový cukr 350 g polohrubá mouka tuk na vymazání 3 lžíce horká voda mouka na vysypání
Postup Rybízový koláč s čepičkou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s horkou vodou, přidáme 150 g cukru a vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do hmoty
Těsto nalijeme na vymazaný kulatý plech, podle velikosti nám těsto vyjde možná i na 2 plechy. Korpus na rybízový koláč pečeme 15 minut
Mezitím ušleháme bílky se zbytkem cukru na tuhou pěnu a omyjeme rybíz
Po 15 minutách vyjmeme z trouby korpusy, na ně nasypeme
" target="_blank" title="Ovoce při dietě">rybíz a rozetřeme sníh. Rybízový koláč s čepičkou dáme zpět do trouby a ještě 15 minut dopékáme
Rybízový koláč po upečení nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.