Paprikové lívance se sýrem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 3 ks vejce 200 ml mléko pažitka 200 g hladká mouka 1/2 lžičky kypřící prášek 2 ks červená kapie 2 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř 150 g kozí nebo ovčí tvaroh
Postup Paprikové lívance se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme, rozkrojíme na poloviny, zbavíme semínek a na suché pánvi nebo pod rozpáleným grilem opečeme. Zčernalou slupku odstraníme a vychladlé papriky nakrájíme na malé kousky. Mouku prosejeme a promícháme s kypřícím práškem do pečiva. Čerstvou petrželku jemně nasekáme a oloupaný česnek prolisujeme
Mléko rozmixujeme s paprikami a česnekem dohladka. Z tohoto ochuceného mléka umícháme s moukou, vejci a nasekanou petrželkou těstíčko, které osolíme, opepříme a zakryté necháme asi 15 - 20 minut rozležet
Mezitím si připravíme kozí tvaroh, který podle potřeby našleháme s mlékem a ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou
Paprikové lívance smažíme na rozpáleném a olejem vytřeném lívanečníku z obou stran dozlatova. Podáváme s ochuceným tvarohovým sýrem a zdobíme čerstvou paprikou a bylinkami
Paprikové lívance se sýrem můžeme podávat jako teplý předkrm, ale i jako hlavní chod k večeři. Lívanečky chutnají i studené s čerstvou zeleninou.