Paprikové lívance se sýrem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
3 ks vejce
200 ml mléko
pažitka
200 g hladká mouka
1/2 lžičky kypřící prášek
2 ks červená kapie
2 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
150 g kozí nebo ovčí tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme, rozkrojíme na poloviny, zbavíme semínek a na suché pánvi nebo pod rozpáleným grilem opečeme. Zčernalou slupku odstraníme a vychladlé papriky nakrájíme na malé kousky. Mouku prosejeme a promícháme s kypřícím práškem do pečiva. Čerstvou petrželku jemně nasekáme a oloupaný česnek prolisujeme

  2. Mléko rozmixujeme s paprikami a česnekem dohladka. Z tohoto ochuceného mléka umícháme s moukou, vejci a nasekanou petrželkou těstíčko, které osolíme, opepříme a zakryté necháme asi 15 - 20 minut rozležet

  3. Mezitím si připravíme kozí tvaroh, který podle potřeby našleháme s mlékem a ochutíme solí, pepřem a nasekanou pažitkou

  4. Paprikové lívance smažíme na rozpáleném a olejem vytřeném lívanečníku z obou stran dozlatova. Podáváme s ochuceným tvarohovým sýrem a zdobíme čerstvou paprikou a bylinkami

  5. Paprikové lívance se sýrem můžeme podávat jako teplý předkrm, ale i jako hlavní chod k večeři. Lívanečky chutnají i studené s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!