Francouzská cibulačka s vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 800 ml vývar petrželka 1 ks bobkový list 100 ml bílé víno 300 g listové těsto sůl a pepř 50 g strouhaný sýr 3 ks cibule (velká) 1 ks vejce na potření 4 ks vejce křepelčí
Postup Francouzská cibulačka s vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, přilijeme víno, vývar, osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list a necháme povařit.
Listové těsto vyválíme na plát 2-3 mm silný, vykrojíme 4 placky o něco větší než polévkové misky ve kterých budeme polévku podávat. Polévku nalijeme do misek, do každé vyklepneme křepelčí vajíčko, posypeme petrželkou.
Okraje misek potřeme pečlivě rozšlehaným vajíčkem, přiklopíme kulatou plackou z listového těsta, okraje dobře přitiskneme, povrch potřeme vajíčkem, posypeme strouhaným sýrem.
Francouzskou cibulačku s vínem pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 5-7 minut až těsto zezlátne aby bylo křupavé.
Poznámka autora receptu: Já nahrazuji křepelčí vajíčko malým slepičím.