Francouzská cibulačka s vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
800 ml vývar
petrželka
1 ks bobkový list
100 ml bílé víno
300 g listové těsto
sůl a pepř
50 g strouhaný sýr
3 ks cibule (velká)
1 ks vejce na potření
4 ks vejce křepelčí

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky, necháme zesklovatět na rozpáleném oleji, přilijeme víno, vývar, osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list a necháme povařit.

  2. Listové těsto vyválíme na plát 2-3 mm silný, vykrojíme 4 placky o něco větší než polévkové misky ve kterých budeme polévku podávat. Polévku nalijeme do misek, do každé vyklepneme křepelčí vajíčko, posypeme petrželkou.

  3. Okraje misek potřeme pečlivě rozšlehaným vajíčkem, přiklopíme kulatou plackou z listového těsta, okraje dobře přitiskneme, povrch potřeme vajíčkem, posypeme strouhaným sýrem.

  4. Francouzskou cibulačku s vínem pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 5-7 minut až těsto zezlátne aby bylo křupavé.

  5. Poznámka autora receptu: Já nahrazuji křepelčí vajíčko malým slepičím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!