Francouzská houbová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
petrželka
2 ks žloutek
500 ml voda
400 g houby
3 ks šalotka
2 lžíce hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
mletý černý pepř
300 ml Madeira (víno)

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Na másle opečeme nakrájenou šalotku. Přidáme pokrájené houby a mouku. Krátce orestujeme, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Přilijeme víno a vaříme ještě zhruba 5 minut.

  3. Na závěr zjemníme smetanou rozšlehanou s dvěma žloutky a necháme krátce provařit. Dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem.

  4. Podáváme posypané petrželkou s opečenými plátky veky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!