Francouzská houbová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo petrželka 2 ks žloutek 500 ml voda 400 g houby 3 ks šalotka 2 lžíce hladká mouka 200 ml smetana ke šlehání mletý černý pepř 300 ml Madeira (víno)
Postup Francouzská houbová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Na másle opečeme nakrájenou šalotku. Přidáme pokrájené houby a mouku. Krátce orestujeme, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Přilijeme víno a vaříme ještě zhruba 5 minut.
Na závěr zjemníme smetanou rozšlehanou s dvěma žloutky a necháme krátce provařit. Dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem.
Podáváme posypané petrželkou s opečenými plátky veky.