Fritované sýrové koule recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 lžiček sůl 1 ks vejce 100 ml mléko 1 lžička prášek do pečiva 130 g čedar 150 g hladká mouka cayenský pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Fritované sýrové koule recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme. V míse metlou promícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a na špičku nože cayenský pepř. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme rozšlehané vejce.
Do moučné směsi přidáme 4 polévkové lžíce mléka a všechno dohromady šleháme, až vznikne hladké těsto. Přidáme tolik mléka, aby těsto stékalo ze lžíce ve velkých kapkách. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr čedar nebo gruyer a hmotu opět dobře promícháme.
V pánvi na smažení nebo ve fritovacím hrnci silně zahřejeme asi 5 cm vysokou vrstvu oleje. Těsto nabíráme polévkovou lžíci, vkládáme do horkého oleje a smažíme 3 - 4 minuty, až jsou koule celé zlatohnědé.
Fritované sýrové koule necháme okapat na kuchyňském papíře, pak je upravíme na mísu a ihned podáváme.
Tip: Je důležité, aby fritovací olej měl správnou teplotu 190 °C, pak jsou fritované sýrové koule pěkně nafouklé a křupavé.