Gnocchi Al Forno s masem a sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kostek máslo
500 g kuřecí prsa
0 l smetana na vaření
300 g smetanový tavený sýr
1 kg gnocchi
6-8 lístků čerstvá bazalka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi si můžeme připravit doma podle různých receptů, nebo koupit již hotové v obchodě.

  2. Kuřecí prsa, vepřovou kýtu nebo kotletu nakrájíme na nudličky, osolíme, pořádně opepříme a opečeme dozlatova na másle. Těsně před odstavením zalijeme malinko vodou a promícháme.

  3. Na pánvi ohřejeme smetanu na vaření (klidně i ke šlehání) a v teple rozpustíme tavený sýr. Když omáčka zhoustne, přidáme nadrobno nasekanou bazalku či jiné bylinky podle vlastní chuti. Omáčka může být i bez bylinek.

  4. Do zapékacích misek klademe vrstvy gnocchi, masa a trochu zalijeme šťávou z masa. Vrstvy na sebe pokládáme zvolna, nemačkáme! Poté zalijeme hotovou sýrovou omáčkou a zapékáme v troubě při 200 °C, dokud omáčka na vrchu mírně nezezlátne.

  5. Gnocchi Al Forno s masem a sýrovou omáčkou podáváme přímo v zapékacích miskách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!