Gnocchi Al Forno s masem a sýrovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 kostek máslo 500 g kuřecí prsa 0 l smetana na vaření 300 g smetanový tavený sýr 1 kg gnocchi 6-8 lístků čerstvá bazalka podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Gnocchi Al Forno s masem a sýrovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Gnocchi si můžeme připravit doma podle různých receptů, nebo koupit již hotové v obchodě.
Kuřecí prsa, vepřovou kýtu nebo kotletu nakrájíme na nudličky, osolíme, pořádně opepříme a opečeme dozlatova na másle. Těsně před odstavením zalijeme malinko vodou a promícháme.
Na pánvi ohřejeme smetanu na vaření (klidně i ke šlehání) a v teple rozpustíme tavený sýr. Když omáčka zhoustne, přidáme nadrobno nasekanou bazalku či jiné bylinky podle vlastní chuti. Omáčka může být i bez bylinek.
Do zapékacích misek klademe vrstvy gnocchi, masa a trochu zalijeme šťávou z masa. Vrstvy na sebe pokládáme zvolna, nemačkáme! Poté zalijeme hotovou sýrovou omáčkou a zapékáme v troubě při 200 °C, dokud omáčka na vrchu mírně nezezlátne.
Gnocchi Al Forno s masem a sýrovou omáčkou podáváme přímo v zapékacích miskách.