Gnocchi s mletým masem a karotkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 hrnečku olej
sůl
1 ks vejce
4 ks brambory
3 ks karotka
3 lžíce rajčatový protlak
mletý pepř
4 dl masový vývar
hladká mouka
1 ks červená cibule
400 g míchané mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Velké brambory vařené ve slupce, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, osolíme a postupně dosypáváme prosátou moukou. Vzniklé těsto nesmí být moc husté, ale jen tak, aby nelepilo

  2. Z tohoto těsta uválíme válečky cca 3 cm v průměru a krájíme na nočky přibližně 4 cm. Pro pěkný efekt můžeme gnocchi mírně zamáčknout vidličkou. Gnocchi následně vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. V této chvíli jsou uvařené

  3. Na rozpálené pánvi s trochou oleje necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibulku, poté přidáme kořeněné a nasolené mleté maso, rajčatový protlak, na větší kousky nakrájenou karotku, podlijeme trochou vývaru a necháme za občasného míchání na mírném plameni dusit cca 30 minut

  4. Gnocchi s masovou směsí posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme servírovat

  5. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!