Gnocchi s mletým masem a karotkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 hrnečku olej sůl 1 ks vejce 4 ks brambory 3 ks karotka 3 lžíce rajčatový protlak mletý pepř 4 dl masový vývar hladká mouka 1 ks červená cibule 400 g míchané mleté maso
Postup Gnocchi s mletým masem a karotkou
Postup přípravy receptu
-
Velké brambory vařené ve slupce, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, osolíme a postupně dosypáváme prosátou moukou. Vzniklé těsto nesmí být moc husté, ale jen tak, aby nelepilo
Z tohoto těsta uválíme válečky cca 3 cm v průměru a krájíme na nočky přibližně 4 cm. Pro pěkný efekt můžeme gnocchi mírně zamáčknout vidličkou. Gnocchi následně vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. V této chvíli jsou uvařené
Na rozpálené pánvi s trochou oleje necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibulku, poté přidáme kořeněné a nasolené mleté maso, rajčatový protlak, na větší kousky nakrájenou karotku, podlijeme trochou vývaru a necháme za občasného míchání na mírném plameni dusit cca 30 minut
Gnocchi s masovou směsí posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme servírovat
Foto: Pixabay.com