Gratinované karamelové broskve recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
5 ks broskev
8 lžiček třtinový cukr (demerara)

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

  2. Gratinku nebo pekáček vyložíme alobalem.

  3. Na alobal rozložíme poloviny broskví. Poklademe je vločkami másla a posypeme cukrem.

  4. Zapékáme při 180 °C. Broskve by měly být na povrchu zlatavě karamelové. Měly by být měkké, ale ne rozteklé.

  5. Ihned je podáváme k masu. Můžeme použít i kompotované nebo sušené broskve. Kompotované moc nesladíme a sušené předem povaříme v džusu, aby krásně nabobtnaly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!