Gratinované lesní plody recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
4 lžíce smetana
50 g cukr moučka
1 ks vanilkový lusk
450 g lesní plody
podle potřeby
máslo
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si ovoce, lze použít čerstvé lesní plody, které jen omyjeme a necháme okapat. Pokud máme mražené lesní ovoce, necháme ho nejdříve rozmrazit.

  2. Čtyři zapékací misky o průměru 15 cm vymažeme máslem. Předehřejeme gril v troubě. Vanilkový lusk rozřízneme a podélně vyškrábeme veškerá zrníčka.

  3. K vanilce přidáme moučkový cukr a žloutky. Vyšleháme doběla. Přidáme hustou smetanu a ušleháme hladkou směs.

  4. Lesní ovoce rozdělíme do misek, přelijeme je připravenou vyšlehanou směsí a posypeme třtinovým cukrem.

  5. Misky umístíme pod gril a necháme cca 5 minut gratinovat, hlídáme, aby se povrch nepřipálil.

  6. Gratinované lesní plody podáváme ihned po vyjmutí z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!