Grilovaná krkovice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olivový olej
4 plátky vepřová krkovice
podle chuti
sůl
drcený pepř
1 hrst sušený rozmarýn
celý barevný pepř
1 hrst sušená šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice lehce naklepeme. Do hmoždíře vsypeme šalvěj, rozmarýn, pepř a vše rozdrtíme. Plátky krkovice okořeníme drceným kořením. Zakápneme olivovým olejem a necháme marinovat. Nejlépe do druhého dne.

  2. Druhý den maso grilujeme 15 - 20 minut doměkka. Maso negrilujeme na plameni, ale v žáru.

  3. Grilovanou krkovici podáváme podle fantazie s brambory, pečivem a studenými omáčkami, kečupem nebo hořčicí. Solíme ji až nakonec - po grilování.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!