Domácí hambáč recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 2 ks cibule 1 sklenice majonéza 2 ks rajče kečup 4 ks anglická slanina 1 hlávka hlávkový salát 500 g mleté maso 4 ks plátkový sýr mletý černý pepř čerstvá zelenina 4 ks sezamová bulka
Postup Domácí hambáč
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno a smícháme ji s mletým masem, které následně osolíme a opepříme. Maso vytvarujeme na placky, které necháme 5 minut odstát při pokojové teplotě. Mezitím si rozkrojíme bulky a namažeme je máslem. Nakrájíme druhou větší cibuli a rajčata na kolečka
Maso vložíme na rozpálenou pánev a smažíme z obou stran dozlatova. Jestliže se nám nebudou zdát dodělané, můžeme je dát do trouby, ve které si můžeme upéct také hranolky. Na rozehřátou pánev vložíme bulky namazané máslem stranou dolů a smažíme je, dokud nevypadají křupavé. Poté si osmažíme cibuli zároveň se slaninou
Hotové bulky potřeme majonézou (z vrchu i ze spodní strany), kečupem nebo tatarkou, vložíme maso, na maso plátkový sýr, poté rajče, osmaženou cibuli se slaninou, list hlávkového salátu a nakonec bulkou potřenou majonézou
Přidávám si k tomu nakrájenou červenou papriku. Každý si tam může dát vše podle chuti
Domácí hambáč je nejvhodnější podávat s hranolky.