Hutná zeleninová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl petrželka celer voda mrkev petržel hrubá mouka mletý černý pepř polévkové koření kuřecí bujon
Postup Hutná zeleninová polévka
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Mrkev nastrouháme, petržel a celer nakrájíme na malé kostičky
Do hrnce dáme trochu oleje. Když je rozpálený, vložíme zeleninu a osmahneme, aby mrkev pustila barvu. Poté zalijeme vodou, přivedeme k varu a vložíme kuřecí bujon. Osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření. Necháme vařit, dokud není zelenina měkká. Pak zaprášíme moukou
Záleží na nás jak hustou polévku chceme mít, také v jakém množství dáme zeleninu
Na talíři dozdobíme hutnou zeleninovou polévku petrželkou.