Hutná zeleninová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
petrželka
celer
voda
mrkev
petržel
hrubá mouka
mletý černý pepř
polévkové koření
kuřecí bujon

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Mrkev nastrouháme, petržel a celer nakrájíme na malé kostičky

  2. Do hrnce dáme trochu oleje. Když je rozpálený, vložíme zeleninu a osmahneme, aby mrkev pustila barvu. Poté zalijeme vodou, přivedeme k varu a vložíme kuřecí bujon. Osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření. Necháme vařit, dokud není zelenina měkká. Pak zaprášíme moukou

  3. Záleží na nás jak hustou polévku chceme mít, také v jakém množství dáme zeleninu

  4. Na talíři dozdobíme hutnou zeleninovou polévku petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!