Křehká jogurtová bublanina recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 50 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 400 g jahody 200 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr hrubá mouka 350 g polohrubá mouka hrubá mouka na vysypání mletý cukr olej na vymazání 2 lžíce rum (jahodový likér) 1 kelímek bílý jogurt (200 g)
Postup Křehká jogurtová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku s práškem do pečiva, mletým i vanilkovým cukrem
Rozšleháme vejce a smícháme s rumem, rozpuštěným máslem a jogurtem. Vzniklý krém nalijeme na sypkou hmotu a z ingrediencí vymícháme hustší těsto
Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Můžeme použít i kompotované jahody, které necháme okapat
těsto ihned nalijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. Na povrch rozložíme jahody obalené v hrubé mouce
Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut na 180 °C
Upečenou bublaninu posypeme mletým cukrem.