Křehká jogurtová bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
400 g jahody
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
hrubá mouka
350 g polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
mletý cukr
olej na vymazání
2 lžíce rum (jahodový likér)
1 kelímek bílý jogurt (200 g)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s práškem do pečiva, mletým i vanilkovým cukrem

  2. Rozšleháme vejce a smícháme s rumem, rozpuštěným máslem a jogurtem. Vzniklý krém nalijeme na sypkou hmotu a z ingrediencí vymícháme hustší těsto

  3. Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Můžeme použít i kompotované jahody, které necháme okapat

  4. těsto ihned nalijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. Na povrch rozložíme jahody obalené v hrubé mouce

  5. Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut na 180 °C

  6. Upečenou bublaninu posypeme mletým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!