Grilovaná vepřová ucha a ocásky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky vegeta
2 lžíce rostlinný olej
2 lžičky 8% ocet
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
2 kostky bujon
4 ks vepřové ucho
4 ks vepřové ocásky

Postup přípravy receptu

  1. Ucha a ocásky pečlivě očistíme. Smícháme olej, papriku, pepř, vegetu a ocet. Do marinády namočíme ocásky a ouška a necháme přes noc marinovat.

  2. Na druhý den rozpustíme kostky bujonu ve vroucí vodě. Bujon nalijeme do teflonového pekáčku a troubu v režimu gril nastavíme na 200°C.

  3. Ucha a ocásky dáme do pekáčku, přelijeme zbytkem marinády. Pečení v rozehřáté troubě trvá 30 - 40 minut. Během pečení ocásky a ucha obracíme a přeléváme výpekem. Ocásky jsou hotové, když jeden zlomíme a obratle jsou bílé

  4. Podle zkušenosti je nejlepší servírovat Grilovaná vepřová ucha a ocásky při pokojové teplotě. Příloha není nutná, pochutnáte si jako na nožičkách v sulcu. Obírání ocásků zabere přátelům tolik času, že v klidu doděláte večeři. Víno bych doporučil Sauvignon 2003 - 2004


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!