Maková bábovka z celozrnné mouky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
130 g máslo
2 lžíce rum
1,5 dl mléko
220 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
tuk na vymazání
200 g mletý mák
1/2 kelímku smetana na vaření
2 lžičky kypřící prášek do perníku
270 g celozrnná pšeničná mouka
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s rozpuštěným (nebo jen změklým) máslem a moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vlažné mléko a smetanu, mletý mák, kypřící prášek do perníku, celozrnnou mouku a podle chuti rum nebo rumovou esenci. Vymícháme hladké a celkem hutné těsto, které ještě podle potřeby zředíme malým množstvím mléka

  2. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme mouku. Vlijeme těsto a v troubě vyhřáté na 170 - 180 °C pečeme dorůžova asi 45 minut. Zda-li je maková bábovka upečená poznáme podle vpíchnuté špejle - nesmí se na ni těsto lepit, musí zůstat čistá

  3. Makovou bábovku z celozrnné mouky necháme ve formě mírně vychladit, vyklopíme a podle chuti poprášíme před podáváním mletým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!