Maková bábovka z celozrnné mouky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 130 g máslo 2 lžíce rum 1,5 dl mléko 220 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr tuk na vymazání 200 g mletý mák 1/2 kelímku smetana na vaření 2 lžičky kypřící prášek do perníku 270 g celozrnná pšeničná mouka mouka na vysypání
Postup Maková bábovka z celozrnné mouky
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s rozpuštěným (nebo jen změklým) máslem a moučkovým i vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vlažné mléko a smetanu, mletý mák, kypřící prášek do perníku, celozrnnou mouku a podle chuti rum nebo rumovou esenci. Vymícháme hladké a celkem hutné těsto, které ještě podle potřeby zředíme malým množstvím mléka
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme mouku. Vlijeme těsto a v troubě vyhřáté na 170 - 180 °C pečeme dorůžova asi 45 minut. Zda-li je maková bábovka upečená poznáme podle vpíchnuté špejle - nesmí se na ni těsto lepit, musí zůstat čistá
Makovou bábovku z celozrnné mouky necháme ve formě mírně vychladit, vyklopíme a podle chuti poprášíme před podáváním mletým cukrem.