Mlsounův prejt recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
5 ks vejce
2 dl mléko
majoránka
3 ks houska
9 špekáček
1 špetka pepř
250 g uzené maso
česnek podle chuti
100 g oravská slanina

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Předvařené uzené maso, slaninu, špekáčky či jakýkoliv jiný druh uzeniny, který nám zbyl v lednici, pomeleme na masovém mlýnku, můžeme i nakrájet na drobné kostičky. Vše pak smícháme s houskami a vejci, osolíme, opeříme, přidáme česnek, majoránku a znovu důkladně promícháme

  2. Místo česneku a majoránky můžeme přidat třeba pažitku, strouhaný sýr, fantazii se u tohoto receptu meze nekladou

  3. Pekáček důkladně vytřeme sádlem a lehce vysypeme strouhankou a nalijeme do něj prejtovou hmotu. Na povrch poklademe kousky sádla, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na střední stupeň do křupava

  4. Podáváme s kysaným zelím a bramborem nebo studené s chlebem a okurkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!