Grilovaná vepřová žebra se zeleninovým špízem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 17 stroužků česnek - - olej - - sůl 4 ks cibule 150 g cuketa 150 kečup 4 ks papriky 100 g houby 6 lžic med 6 lžic olej olivový 150 g protlak rajčatový 3 lžíce koření grilovací - - koření divoké 1600 g žebírka vepřová 3 lžíce pepř barevný
Postup Grilovaná vepřová žebra se zeleninovým špízem recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečeme hrubě krájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou, ochutíme divokým kořením a osolíme. Do takto připravené směsi vložíme nasekaná žebra a asi 30 minut vaříme. Poté je odstavíme a necháme do druhého dne ve šťávě odležet. Druhý den žebra vyjmeme a pečeme na grilu za občasného potírání marinádou. Tu si připravíme z medu, kečupu, lisovaného česneku(5 stroužků)epře, grilovacího koření a olivového oleje. Podáváme s pečivem a se zeleninovým špízem(cuketa, papriky, 2 cibule, houby), zeleninu na špíz necháme také chvíli v marinádě!