Grilovaná vepřová žebra se zeleninovým špízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

17 stroužků česnek
- - olej
- - sůl
4 ks cibule
150 g cuketa
150 kečup
4 ks papriky
100 g houby
6 lžic med
6 lžic olej olivový
150 g protlak rajčatový
3 lžíce koření grilovací
- - koření divoké
1600 g žebírka vepřová
3 lžíce pepř barevný

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme hrubě krájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou, ochutíme divokým kořením a osolíme. Do takto připravené směsi vložíme nasekaná žebra a asi 30 minut vaříme. Poté je odstavíme a necháme do druhého dne ve šťávě odležet. Druhý den žebra vyjmeme a pečeme na grilu za občasného potírání marinádou. Tu si připravíme z medu, kečupu, lisovaného česneku(5 stroužků)epře, grilovacího koření a olivového oleje. Podáváme s pečivem a se zeleninovým špízem(cuketa, papriky, 2 cibule, houby), zeleninu na špíz necháme také chvíli v marinádě!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!