Guláš starého pastevce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
90 ml olej
200 g cibule
2 plátky chléb
50 g pórek
0.5 ks chilli paprička
600 g hovězí kližka
1 lžíce rajský protlak
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks papriková klobása
1 ks čerstvá paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na polovině oleje na pánvi.

  2. Zbylý olej nalijeme do kastrolu a necháme rozpálit. Přidáme polovinu cibule nakrájené na kostičky a mícháme, než nám zezlátne. Kastrol stáhneme ze sporáku a cibuli zaprášíme paprikou. Přidáme opečené maso a promícháme, olej z opékání masa si necháme na opečení zeleniny s klobásou. Kastrol vrátíme na plotnu a přidáme protlak, na plátky nakrájený česnek, sůl, pepř a polovinu chilli papričky. Místo chilli papričky můžeme použít i mleté chilli. Krátce opečeme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a dusíme.

  3. Krajíce chleba bez kůrky namočíme asi na půl minuty do studené vody. Když začne maso měknout, chleby vymačkáme a rozdrobíme do guláše. Maso dodusíme doměkka. Papriku a zbylou chilli papričku nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka. Vše krátce orestujeme na výpeku z masa a těsně před koncem vaření vmícháme do guláše.

  4. Očištěný pórek a zbylou cibuli nakrájíme na kolečka. Guláš starého pastevce rozdělíme na talíře a ozdobíme cibulí a pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!