Guláš z drůbežích jater recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 300 g cibule 1 lžíce kmín 5 lžic sádlo 2 lžíce sladká paprika 2 dl masový vývar 1 lžíce gulášové koření 500 g drůbeží játra mletý černý pepř
Postup Guláš z drůbežích jater
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme. Játra očistíme a nakrájíme na kousky
Sádlo rozehřejeme a zpěníme na něm cibuli. Přidáme papriku, kmín, gulášové koření a nakrájená játra. Orestujeme je. Jsou celkem rychle měkká
Játra vyjmeme, dáme na talíř, přiklopíme poklopem, aby zůstala teplá, a doděláme omáčku. Tu osolíme, opepříme, přilijeme vývar a povaříme. Nakonec propasírujeme, nebo můžeme rozmixovat. Pokud je řídká, zahustíme ji strouhaným chlebem. Vložíme do ní zpátky prohřát játra
Podáváme s houskovým knedlíkem a posypaným kolečky cibule.