Guláš z kachního masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 40 g sádlo 2 ks rajče 2 lžíce rajčatový protlak 1 ks hřebíček 1 ks bobkový list 1 ks zelená paprika drůbeží vývar 1 ks větší pórek 400 g kachní vykoštěné maso podle chuti sůl muškátový oříšek mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Guláš z kachního masa recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné, omyté a vykoštěné kachní maso nakrájíme na menší kousky a zprudka je opečeme na rozehřátém sádle ze všech stran. Osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli a pór. Znovu opečeme, sejmeme z ohně a přimícháme mletou červenou papriku.
Směs vrátíme na sporák. Podlijeme rajským protlakem rozmíchaném v trošce drůbežího vývaru, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninovou papriku, rajčata, bobkový list, strouhaný muškátový oříšek, hřebíček a vše dusíme doměkka. Během dušení podléváme guláš z kachního masa drůbežím vývarem.
Guláš z kachního masa podáváme s brambory, chlebem nebo rýží.