Guláš z kachního masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
40 g sádlo
2 ks rajče
2 lžíce rajčatový protlak
1 ks hřebíček
1 ks bobkový list
1 ks zelená paprika
drůbeží vývar
1 ks větší pórek
400 g kachní vykoštěné maso
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné, omyté a vykoštěné kachní maso nakrájíme na menší kousky a zprudka je opečeme na rozehřátém sádle ze všech stran. Osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a přidáme očištěnou a nakrájenou cibuli a pór. Znovu opečeme, sejmeme z ohně a přimícháme mletou červenou papriku.

  2. Směs vrátíme na sporák. Podlijeme rajským protlakem rozmíchaném v trošce drůbežího vývaru, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninovou papriku, rajčata, bobkový list, strouhaný muškátový oříšek, hřebíček a vše dusíme doměkka. Během dušení podléváme guláš z kachního masa drůbežím vývarem.

  3. Guláš z kachního masa podáváme s brambory, chlebem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!