Guláš z koňského masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 ks cibule
1 ks chilli paprička
3 lžíce gulášová paprika
500 g koňské maso
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
mouka
2-3 lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a stroužky česneku na plátky. Připravíme si koňské maso, omyjeme jej, nakrájíme na kousky a necháme okapat.

  2. V hrnci zpěníme na sádle cibuli s česnekem. Jakmile zesklovatí, zasypeme 3 lžícemi gulášové papriky. Promícháme a přidáme maso, které necháme zatáhnout.

  3. Když je maso zatažené, zalijeme vodou, použijeme asi 1 litr. Dovedeme k varu, přidáme sůl, pepř, majoránku, chilli papričku (případně její část podle síly). Guláš necháme asi 3/4 - 1 hodinu vařit, hlídáme, aby se nám maso nechytlo ke dnu a občas promícháme. Následně ochutnáme, dochutíme podle potřeby. Zahustíme moukou či krupicí a ještě alespoň 15 minut provaříme.

  4. Guláš z koňského masa podáváme s knedlíky, bramborem, těstovinami či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!