Hebká krupicová kaše recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr 1 špetka sůl 1 lžíce máslo 2 plátky máslo 4 lžíce kakao 1 l mléko 2 lžičky mletá skořice 8 lžic dětská krupička
Postup Hebká krupicová kaše
Postup přípravy receptu
-
Trikem pro opravdu jemnou a hebkou krupicovou kaši bez hrudek je to, že na její přípravu nebudeme spěchat a dopřejeme krupiččce před samotným vařením pořádně nasáknout mlékem
Dětskou krupičku (8 odměrných lžic) tedy promícháme s mlékem a se solí a necháme klidně i hodinku odpočívat v lednici. Pak znovu dobře promícháme a v menším kastrůlku pomalu přivedeme k varu. Za stálého míchání mírně vaříme 5 minut. Po zhoustnutí kaše kastrůlek odstavíme, vmícháme máslo a ihned rozdělíme na připravené misky nebo talíře
Krupicovou kaši posypeme cukrem, kakaem a skořicí, přelijeme rozpuštěným máslem, případně jen položíme doprostřed kousek másla, děti se rády baví tím, jak se v kaši rozpouští
Hebkou krupicovou kaši ihned podáváme. Dobrou chuť!