Hlavička z cukety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 ml olej
sůl
4 ks vejce
1 ks cibule
400 g cuketa
1 lžička prášek do pečiva
200 g eidam
pepř
1 hrnek hrubá mouka
muškátový oříšek
zelená petrželka
olej na vymazání
200 g salám nebo uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Salám nebo uzené maso nakrájíme na drobné kousky, sýr nastrouháme najemno, cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme

  2. Do misky dáme cuketu, cibuli, olej, sýr, vejce, mouku s kypřícím práškem. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou zelenou petrželkou. Dobře promícháme a pečeme ve vymaštěné formě 35 minut na 200 °C

  3. Hlavičku z cukety podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem. Hlavička z cukety je dobrá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!