Hlíva na jehle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g salám
50 g eidam
250 g hlíva ústřičná
50 g anglická slanina
100 g tuk na smažení
podle chuti
sůl
mletý pepř
těstíčko
1 ks vejce
4 lžíce mléko
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na recept ideálně použijeme menší a středně velké plodnice hlívy. Nejprve je zbavíme nohy a klobouky povaříme ve slané vodě. Větší plodnice pokrájíme na menší kousky, osolíme a mírně opepříme.

  2. Na jehlu pak střídavě napichujeme kousky hlívy, salámu (dle vaší chuti), plátky sýra a slaniny. Nakonec zaplněnou jehlu obalíme v těstíčku z vajec, hladké mouky a mléka.

  3. Hlívu na jehle smažíme na rozpáleném oleji nebo sádle dozlatova.

  4. Hlívu na jehle podáváme se zeleninovou oblohou. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!