Holandský řízek od Jíři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg tvrdý sýr
0 kg vepřové mleté maso
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
na obalení
vejce
strouhanka
mouka
podle potřeby
mléko
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme a tvrdý sýr nastrouháme. Bůček je nejlepší, ale můžeme použít také krček.

  2. Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem a trochou mléka. Já přidávám i česnek, ale nemusí být. Masovou směs necháme odležet nejlépe přes noc, případně nejméně 2 hodiny.

  3. Ze směsi uděláme malé kuličky a obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Kuličky rozmáčkneme na placku a pečeme pomalu na oleji nebo sádle.

  4. Holandské řízky od Jíři podáme s vařenými, pečenými či rozmačkanými brambory, nebo i chlebem. Pokrm můžeme podávat s kompotem, kyselou okurku či okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!