Holandský řízek od Jíři recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 kg tvrdý sýr 0 kg vepřové mleté maso podle chuti česnek sůl mletý černý pepř na obalení vejce strouhanka mouka podle potřeby mléko olej na smažení
Postup Holandský řízek od Jíři recept
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme a tvrdý sýr nastrouháme. Bůček je nejlepší, ale můžeme použít také krček.
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, solí, pepřem a trochou mléka. Já přidávám i česnek, ale nemusí být. Masovou směs necháme odležet nejlépe přes noc, případně nejméně 2 hodiny.
Ze směsi uděláme malé kuličky a obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Kuličky rozmáčkneme na placku a pečeme pomalu na oleji nebo sádle.
Holandské řízky od Jíři podáme s vařenými, pečenými či rozmačkanými brambory, nebo i chlebem. Pokrm můžeme podávat s kompotem, kyselou okurku či okurkovým salátem.