Piškot se šlehačkovým krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 8 ks vejce 2 ks citron 3 lžíce med 12 lžic cukr krupice 1 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 12 lžic hladká mouka tuk na vymazání 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 balíček ztužovač do šlehačky mouka na vysypání
Postup Piškot se šlehačkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků a bílky našleháme na sníh. Žloutky s cukry ušleháme do pěny, přidáme šťávu ze dvou citronů, nastrouhanou kůru z jednoho citronu, přisypeme hladkou mouku, prášek do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků
Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Piškot pečeme asi 15 - 20 minut v troubě při 180 °C
Na náplň ušleháme šlehačku, přidáme 3 lžíce medu a želatinový ztužovač za studena
Piškot necháme vychladnout, rozpůlíme podélně, namažeme náplní, necháme ztuhnout a pocukrujeme
Piškot se šlehačkovým krémem nakrájíme a podáváme jako jemný zákusek.