Pirožky plněné zelím recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

75 g cukr
2 stroužky česnek
sůl
1 špetka sůl
vejce
100 g máslo
2 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
21 g droždí
mletý pepř
500 g polohrubá mouka
500 g hlávkové zelí
200 ml teplá voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme kvásek, každý podle toho, jak je zvyklý. Když kvásek vzejde, smícháme ho se zbylou moukou, cukrem, vodou a máslem. Vypracujeme vláčné těsto a necháme 1 hodinu kynout

  2. Mezitím připravujeme náplň. Zelí nakrájíme na tenké proužky nebo na kostičky. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na troše másla a přidáme k ní zelí. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou, dokud zelí nezměkne. 5 minut před koncem dušení přidáme česnek, rajčatový protlak a dodusíme

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na několik částí, které rozválíme a plníme zelnou náplní. Pirožky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C, dokud nezezlátnou

  4. Pirožky plněné zelím podáváme buď mírně nebo zcela vychladlé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!