Pečené pirožky s brynzou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks vejce 200 g brynza 1 ks brambora sezamové semínko 3 hrstě listový špenát mletý černý pepř 1 balíček listové těsto v plátu
Postup Pečené pirožky s brynzou
Postup přípravy receptu
-
Bramboru uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Špenát očistíme, omyjeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme
Náplň: Brynzu umícháme s česnekem, studenou nastrouhanou bramborou a špenátem
Plát těsta rozkrájíme pomocí rádýlka na čtverce. Na každý dílek klademe lžičkou náplň, přehneme na trojhránek a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky
Pečeme v troubě předtopené na 220 °C, dokud pirožky nezrůžoví
Pirožky plněné brynzou a špenátem podáváme jako chuťovku k vínu, pivu nebo čaji. Můžeme je konzumovat jak teplé, tak i studené.