Pečené pirožky s brynzou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks vejce
200 g brynza
1 ks brambora
sezamové semínko
3 hrstě listový špenát
mletý černý pepř
1 balíček listové těsto v plátu

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Špenát očistíme, omyjeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Náplň: Brynzu umícháme s česnekem, studenou nastrouhanou bramborou a špenátem

  3. Plát těsta rozkrájíme pomocí rádýlka na čtverce. Na každý dílek klademe lžičkou náplň, přehneme na trojhránek a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky

  4. Pečeme v troubě předtopené na 220 °C, dokud pirožky nezrůžoví

  5. Pirožky plněné brynzou a špenátem podáváme jako chuťovku k vínu, pivu nebo čaji. Můžeme je konzumovat jak teplé, tak i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!