Holandský řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl mléko
olej na smažení
550 g vepřový bok bez kosti
podle chuti
sůl
200 g sýr
muškátový květ
mletý černý pepř
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou.

  2. Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet.

  3. Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky.

  4. Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance.

  5. V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova.

  6. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.

  7. Další recepty na holandský řízek


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!