Holandský řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl mléko olej na smažení 550 g vepřový bok bez kosti podle chuti sůl 200 g sýr muškátový květ mletý černý pepř trojobal 2 ks vejce strouhanka hladká mouka
Postup Holandský řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček očistíme a zbavíme kůže. Pokud je třeba, odstraníme z bůčku zbytky kostí a křupavky. Připravené maso nakrájíme na dílky, které se vlezou do masového strojku (případně mlýnku). Bůček lze klidně nahradit vepřovou plecí nebo kýtou.
Nasekané maso osolíme, smícháme s mlékem. Misku překryjeme fólií, aby do ní nevnikal vzduch a maso necháme v lednici uležet.
Zatím si nastrouháme sýr a připravíme trojobal z mouky, vejce a strouhanky.
Do uleženého masa vmícháme sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Pak z ní tvarujeme oválné placičky. Placičky postupně obalujeme v mouce, vejcích a strouhance.
V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova.
Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv úpravě s lehkým zeleninovým salátem.
Další recepty na holandský řízek