Křenová játra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks paprika 1 lžíce solamyl 2 ks cibule 2 ks jablko 300 ml voda 1 ks pórek pepř olej na smažení 500 g drůbeží játra 3 lžíce sojová omáčka sladká 2 lžičky sojová omáčka sladká čerstvý křen na ozdobu 3 lžíce sterilovaný křen 2 lžičky sterilovaný křen
Postup Křenová játra
Postup přípravy receptu
-
Drůbeží játra omyjeme, zbavíme blanek a nakrájíme na větší kousky. V misce smícháme s křenem a sojovou omáčkou a necháme nejlépe 24 hodin marinovat
Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Pórek omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, jablka oloupeme a nakrájíme na kousky
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme naložená játra a dusíme do poloměkka
Potom podlijeme vodou, přidáme křen, sojovou omáčku, zeleninu s jablkem, podle chuti osolíme a opepříme a dusíme do měkka. Zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody
Podáváme s rýží a rajčatovým salátem. Pro milovníky křenu doporučuji na talíři mírně posypat čerstvým strouhaným křenem.