Pstruh s restovanou zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžičky sůl 1 lžíce máslo 2 ks cibule 1 ks cuketa 4 kostky pstruh 4 lžíce olivový olej citronová šťáva koření na ryby 350 g čínská zelenina mražená
Postup Pstruh s restovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Pstruha očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Posypeme ho kořením na ryby, prosolíme a vnitřek pokapeme citronem a olivovým olejem. Necháme ho chvíli uležet
Nakrájíme si na proužky cibuli, dále umytou a vnitřku zbavenou cuketu (neoloupanou)
Přichystáme si mraženou čínskou zeleninovou směs
Rozpálíme si lžíci másla a dvě lžíce olivového oleje na hlubší pánvi. Vložíme připraveného pstruha a orestujeme z jedné strany. Pak pstruha otočíme a přikryjeme poklicí
WOK pánev si rozpálíme se lžící olivového oleje. Vsypeme nakrájenou cibuli, prohodíme a přidáme cuketu. Chvíli restujeme a přisypeme mraženou čínskou zeleninu a nakrájený česnek. Krátce restujeme, prohazujeme
Na talíř servírujeme pstruha a prohřátou orestovanou zeleninu. Zelenina musí být křehká, ne moc měkká, podušená. Pro jedlíky lze pstruha s restovanou zeleninou doplnit vařeným bramborem.