Pstruh s restovanou zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžičky sůl
1 lžíce máslo
2 ks cibule
1 ks cuketa
4 kostky pstruh
4 lžíce olivový olej
citronová šťáva
koření na ryby
350 g čínská zelenina mražená

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Posypeme ho kořením na ryby, prosolíme a vnitřek pokapeme citronem a olivovým olejem. Necháme ho chvíli uležet

  2. Nakrájíme si na proužky cibuli, dále umytou a vnitřku zbavenou cuketu (neoloupanou)

  3. Přichystáme si mraženou čínskou zeleninovou směs

  4. Rozpálíme si lžíci másla a dvě lžíce olivového oleje na hlubší pánvi. Vložíme připraveného pstruha a orestujeme z jedné strany. Pak pstruha otočíme a přikryjeme poklicí

  5. WOK pánev si rozpálíme se lžící olivového oleje. Vsypeme nakrájenou cibuli, prohodíme a přidáme cuketu. Chvíli restujeme a přisypeme mraženou čínskou zeleninu a nakrájený česnek. Krátce restujeme, prohazujeme

  6. Na talíř servírujeme pstruha a prohřátou orestovanou zeleninu. Zelenina musí být křehká, ne moc měkká, podušená. Pro jedlíky lze pstruha s restovanou zeleninou doplnit vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!