Polévka z kysaného zelí s klobásou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- česnek olej sůl 200 g brambory 1 ks cibule 200 g klobása 40 g hladká mouka 200 ml zakysaná smetana mletá sladká paprika 350 g kysané zelí mletá pálivá paprika
Postup Polévka z kysaného zelí s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí nakrájíme na kratší nudličky, zalijeme trochou vody a dusíme do poloměkka
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, přisypeme papriku, přidáme k zelí s klobásou nakrájenou na kolečka, promícháme a dusíme, až zelí úplně změkne
V troše osolené vody uvaříme doměkka brambory, které jsme nakrájeli na kostičky, a přidáme i s vývarem k zelí. Do polévky z kysaného zelí s klobásou nalijeme smetanu rozšlehanou se lžičkou mouky, přidáme rozetřený česnek a povaříme ještě další 2 minuty
Polévku z kysaného zelí s klobásou podáváme nejlépe horkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.