Polévka z kysaného zelí s klobásou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
200 g brambory
1 ks cibule
200 g klobása
40 g hladká mouka
200 ml zakysaná smetana
mletá sladká paprika
350 g kysané zelí
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí nakrájíme na kratší nudličky, zalijeme trochou vody a dusíme do poloměkka

  2. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, vmícháme mouku, připravíme světlou jíšku, přisypeme papriku, přidáme k zelí s klobásou nakrájenou na kolečka, promícháme a dusíme, až zelí úplně změkne

  3. V troše osolené vody uvaříme doměkka brambory, které jsme nakrájeli na kostičky, a přidáme i s vývarem k zelí. Do polévky z kysaného zelí s klobásou nalijeme smetanu rozšlehanou se lžičkou mouky, přidáme rozetřený česnek a povaříme ještě další 2 minuty

  4. Polévku z kysaného zelí s klobásou podáváme nejlépe horkou. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!