Pstruh se šťouchanými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 ks brambory
1 dl mléko
1 ks cibule
1 svazeček pažitka
2 ks pstruh
mletý pepř
hladká mouka
olej na smažení
koření na ryby
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha očistíme, propláchneme studenou vodou. Můžeme odstranit také ploutve nebo hlavu. Lepší je ale rybu péct s ploutvemi. Později nám půjdou lépe odstranit drobné kosti

  2. Rybu okořeníme. Prosypeme kmínem a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rybu obalíme v mouce. Na pánvi s poklicí nebo v remosce rozehřejeme trochu olivového oleje a rybu pečeme na střední teplotu tak, aby se pekla pozvolna. V průběhu pečení otočíme

  3. Šťouchané brambory s pažitkou připravíme následovně. Brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě. Mezitím na pánvi zvolna dozlatova orestujeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli

  4. Brambory scedíme, přidáme 1 dl teplého mléka a rozšťoucháme. Přidáme nahnědlou cibulku a najemno nasekanou pažitku. Promícháme a můžeme servírovat

  5. Šťouchané brambory můžeme tvarovat do kopečků pomocí mističky nebo servírovacích kroužků. Pstruha se šťouchanými brambory dozdobíme plátkem citrónu a snítky pažitky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!