Pstruh se šťouchanými brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 ks brambory 1 dl mléko 1 ks cibule 1 svazeček pažitka 2 ks pstruh mletý pepř hladká mouka olej na smažení koření na ryby celý kmín
Postup Pstruh se šťouchanými brambory
Postup přípravy receptu
-
Pstruha očistíme, propláchneme studenou vodou. Můžeme odstranit také ploutve nebo hlavu. Lepší je ale rybu péct s ploutvemi. Později nám půjdou lépe odstranit drobné kosti
Rybu okořeníme. Prosypeme kmínem a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rybu obalíme v mouce. Na pánvi s poklicí nebo v remosce rozehřejeme trochu olivového oleje a rybu pečeme na střední teplotu tak, aby se pekla pozvolna. V průběhu pečení otočíme
Šťouchané brambory s pažitkou připravíme následovně. Brambory uvaříme v osolené a okmínované vodě. Mezitím na pánvi zvolna dozlatova orestujeme jednu nadrobno nakrájenou cibuli
Brambory scedíme, přidáme 1 dl teplého mléka a rozšťoucháme. Přidáme nahnědlou cibulku a najemno nasekanou pažitku. Promícháme a můžeme servírovat
Šťouchané brambory můžeme tvarovat do kopečků pomocí mističky nebo servírovacích kroužků. Pstruha se šťouchanými brambory dozdobíme plátkem citrónu a snítky pažitky a ihned podáváme.