Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 špetky sůl 1 lžička máslo 2 ks brambory 2 špetky majoránka 1 ks cibule 2 ks mrkev 1 ks petržel 50 g máslo na smažení 50 g červená čočka 1 špetka mletý kmín 30 g sušené houby 100 g ovesné vločky 4 ks cherry rajčátka 1 kostka bujon 1 snítka petržel kudrnka
Postup Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme rozehřát v hrnci, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev, petržel a jemně nakrájenou menší cibuli. Společně lehce osmahneme, až mrkev pustí barvu. Následně přisypeme ovesné vločky, krátce opět osmahneme a zalijeme vroucí vodou, tím nám vznikne zahuštěný základ polévky
Do základu polévky přidáme sušené hříbky, cherry rajčátka, horkou vodu a krátce dusíme, stačí cca 5 - 10 minut, až je zelenina na skus a hříbky měkké. Pak přidáme do polévky propasírovaný česnek a na jemno nakrájené brambory. Dochutíme kostkou zeleninového masoxu nebo vývarem, přidáme drcený kmín, trochu soli, majoránku a vaříme
Když jsou všechny ingredience měkké, dáme do polévky uvařenou červenou čočku a dochutíme podle libosti. Zeleninovou polévku stáhneme z ohně, přidáme lžičku másla na zjemnění a vmícháme nasekanou čerstvou petrželku
Zeleninová polévka s luštěninou a ovesnými vločkami je zdravá, výživná a opravdu moc dobrá.