Zeleninová polévka s kuřecím masem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 400 g rajče 2 ks bobkový list olivový olej 300 g kuřecí prsa 1 ks zelená paprika chilli koření 1 hrst zelená petrželka 4 lžíce ostrý kečup 1 ks malá mrkev 1 l drůbeží vývar mletý černý pepř 4 lžíce strouhaný sýr ementálského typu
Postup Zeleninová polévka s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a ochutíme chilli kořením. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na větší čtverce. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Vmícháme nakrájenou papriku a mrkev, zakryjeme poklicí a dusíme asi 15 minut. Potom přidáme nakrájená oloupaná rajčata, ostrý kečup, osolíme, opepříme a podusíme ještě dalších 10 minut
Zeleninu zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme 15 - 20 minut. Mezitím opečeme na másle kuřecí maso dozlatova, které vložíme do hotové polévky. Přidáme usekanou petrželku, ale již nevaříme
Horkou zeleninovou polévku s kuřecím masem rozdělíme na porce, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s bílým pečivem.