Pstruh s růžovým kaviárem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžičky sůl
2 špetky sůl
2 lžíce máslo
1/2 dl mléko
4 ks pstruh
pepř
olivový olej
1 kelímek kysaná smetana
4 lžičky koření na ryby
1 ks pasta z růžového kaviáru
5 dkg Herkules

Postup přípravy receptu

  1. Ryby dobře očistíme, opláchneme vodou a osušíme. Každou dobře prosolíme a posypeme kořením. Dovnitř vetřeme trochu pasty z růžového kaviáru a vložíme 2 proužky salámu Herkules. Nakonec pstruha zakapeme uvnitř i vně olivovým olejem a necháme ho chvíli uležet

  2. Rozpustíme si máslo v hlubší pánvi (na ryby) a vložíme připravené pstruhy. Opečeme z jedné strany, asi po 10-ti minutách ryby otočíme a přikryjeme poklicí. Necháme dopéci (asi 5 minut)

  3. Po vyjmutí ryb přidáme do výpeku kysanou smetanu rozmíchanou s mlékem a necháme ji krátce prohřát

  4. Pstruhy podáváme s vařenými brambory, které podléváme smetanovou omáčkou. Zdobíme lžičkou pasty z růžového kaviáru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!