Kremrole recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 lžíce ocet 1 ks žloutek tuk 7 ks bílek 45 dkg cukr krystal 25 dkg ztužený tuk 35 dkg hladká mouka 1 dl studená voda
Postup Kremrole
Postup přípravy receptu
-
Nejprve prosejeme mouku a poté ji promneme s nastrouhaným tukem. Je lepší ho mít v ledničce, lépe se strouhá. Přidáme žloutek, ocet a ledovou vodu. Těsto dobře propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici
Po 2 hodinách těsto rozválíme na plát a nakrájíme na zhruba 2 cm proužky. Plechové trubičky potřeme tukem a proužky na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Kremrole potřené vajíčkem pokládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při vysoké teplotě asi 15 - 20 minut. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky
Studené kremrole plníme sněhem z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru
Kremrole se nemusí hned plnit, můžeme je dát i zamrazit a plnit je až po čase. Do mrazáku je můžeme dát i plněné. Z jedné dávky jsem udělala asi 20 kremrolí. Náplň je psaná na jednu dávku, ale já jsem s ní naplnila skoro 40 kremrolí.