Kremrole recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 lžíce ocet
1 ks žloutek
tuk
7 ks bílek
45 dkg cukr krystal
25 dkg ztužený tuk
35 dkg hladká mouka
1 dl studená voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve prosejeme mouku a poté ji promneme s nastrouhaným tukem. Je lepší ho mít v ledničce, lépe se strouhá. Přidáme žloutek, ocet a ledovou vodu. Těsto dobře propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici

  2. Po 2 hodinách těsto rozválíme na plát a nakrájíme na zhruba 2 cm proužky. Plechové trubičky potřeme tukem a proužky na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Kremrole potřené vajíčkem pokládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při vysoké teplotě asi 15 - 20 minut. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky

  3. Studené kremrole plníme sněhem z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru

  4. Kremrole se nemusí hned plnit, můžeme je dát i zamrazit a plnit je až po čase. Do mrazáku je můžeme dát i plněné. Z jedné dávky jsem udělala asi 20 kremrolí. Náplň je psaná na jednu dávku, ale já jsem s ní naplnila skoro 40 kremrolí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!