Hořčicová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kelímek smetana
0 l voda
2 lžíce hladká mouka
0.5 kostky bujon
podle chuti
sůl
mléko
pórek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno. Kdo chce, může přidat i pórek.

  2. Na rozehřátý olej dáme zpěnit cibuli a pórek. Přidáme půl kostky hovězího bujónu, podle chuti mletý pepř a sůl a hořčici. Vše krátce osmahneme, podlijeme vodou a přivedeme do varu. Jakmile nám omáčka vaří, přidáme smetanu a ochutíme cukrem a octem. Zdá-li se nám hořčicová omáčka řídká, vlijeme do ní mléko rozšlehané s hladkou moukou.

  3. Hořčicovou omáčku lze podávat jak ke knedlíkům, tak i k opékaným bramborům, třeba s karbanátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!