Langoše jako ze stánku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 lžiček cukr
česnek
olej
0,5 lžiček sůl
400 ml mléko
kečup
42 g droždí
500 g hladká mouka
tvrdý sýr
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kvasnice rozdrobíme do trochy vlažného mléka s cukrem a necháme je vyběhnout. Kvásek přidáme k mouce a zbytku mléka. Přisypeme sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě půl hodiny kynout

  2. Na pomoučněném vále z těsta tvoříme bochánky a ty potom prsty roztahujeme do tenké placky. Měly by být krásně pevné, toto těsto se netrhá

  3. Hotovou placku ihned položíme do rozpáleného oleje a smažíme. Langoše smažíme z obou stran zhruba 1,5 minuty. Tuk z upečeného langoše trochu vysajeme papírovou utěrkou

  4. Langoše jako ze stánku podáváme s prolisovaným česnekem, posypané strouhaným sýrem, pokapané kečupem nebo tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!