Izraelské sladké kuře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
2 ks cibule
0.5 hrnků kečup
0,5 hrnků med
0,3 hrnků sójová omáčka
400 g kuřecí stehno
0,5 hrnků sladká chilli omáčka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a poté položíme na dno pekáče. Poté smícháme dohromady med, sladkou chilli omáčku, kečup, sójovou omáčku a cukr v jedné míse dohromady. Důkladně promícháme, dokud nám nevznikne tmavě červená omáčka

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C a kuřecí stehýnka důkladně opláchneme ve vodě. Poté jednotlivá stehýnka namočíme celá do omáčky. Stehýnka dáme na pekáč a zbytkem omáčky je důkladně zalijeme. Pekáč zakryjeme alobalem, dáme do trouby a pečeme po dobu 1 - 1,2 hodiny

  3. Izraelské sladké kuře podáváme s americkým brambory, hranolky či rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!