Izraelské sladké kuře recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 2 ks cibule 0.5 hrnků kečup 0,5 hrnků med 0,3 hrnků sójová omáčka 400 g kuřecí stehno 0,5 hrnků sladká chilli omáčka sezamová semínka
Postup Izraelské sladké kuře
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a poté položíme na dno pekáče. Poté smícháme dohromady med, sladkou chilli omáčku, kečup, sójovou omáčku a cukr v jedné míse dohromady. Důkladně promícháme, dokud nám nevznikne tmavě červená omáčka
Troubu předehřejeme na 180 °C a kuřecí stehýnka důkladně opláchneme ve vodě. Poté jednotlivá stehýnka namočíme celá do omáčky. Stehýnka dáme na pekáč a zbytkem omáčky je důkladně zalijeme. Pekáč zakryjeme alobalem, dáme do trouby a pečeme po dobu 1 - 1,2 hodiny
Izraelské sladké kuře podáváme s americkým brambory, hranolky či rýží.