Jablečná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 20 dkg cukr 1 dl olej 4 ks vejce 5 dkg solamyl 1 - 2 ks jablko 1 dl voda mletá skořice 1 špetka mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 15 dkg hladká mouka 2 - 3 kelímky zakysaná smetana 15 dkg polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek do pečiva kokos na vysypání 1 balení pudinkový prášek
Postup Jablečná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem ušleháme a postupně přidáváme na střídačku vodu a olej, přitom pořád šleháme! Dále přidáme solamyl, obě mouky, prášek do pečiva, trochu skořice a nahrubo nastrouhané jablko. Promícháme a přidáme sníh vyšlehaný z bílků. Po lehkém promíchání těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Já vysypávám převážně strouhaným kokosem
Uvaříme si pudink a po lžících ho naléváme na buchtu. Příchuť pudinku vybereme podle chuti, nejradši mám vanilkový. Když máme buchtu politou pudinkem, dáme ji do trouby a pečeme asi 20 - 30 minut při 175 °C, až bude buchta prostě hotová
Až buchta vychladne, ozdobíme ji zakysanou smetanou a posypeme skořicí. Kdo chce, může si smetanu osladit, ale přijde mi to zbytečné. Buchtu dáme chvíli vychladit a můžeme konzumovat!
Jablečnou buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.