Jablečná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

20 dkg cukr
1 dl olej
4 ks vejce
5 dkg solamyl
1 - 2 ks jablko
1 dl voda
mletá skořice
1 špetka mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
15 dkg hladká mouka
2 - 3 kelímky zakysaná smetana
15 dkg polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
kokos na vysypání
1 balení pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem ušleháme a postupně přidáváme na střídačku vodu a olej, přitom pořád šleháme! Dále přidáme solamyl, obě mouky, prášek do pečiva, trochu skořice a nahrubo nastrouhané jablko. Promícháme a přidáme sníh vyšlehaný z bílků. Po lehkém promíchání těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Já vysypávám převážně strouhaným kokosem

  2. Uvaříme si pudink a po lžících ho naléváme na buchtu. Příchuť pudinku vybereme podle chuti, nejradši mám vanilkový. Když máme buchtu politou pudinkem, dáme ji do trouby a pečeme asi 20 - 30 minut při 175 °C, až bude buchta prostě hotová

  3. Až buchta vychladne, ozdobíme ji zakysanou smetanou a posypeme skořicí. Kdo chce, může si smetanu osladit, ale přijde mi to zbytečné. Buchtu dáme chvíli vychladit a můžeme konzumovat!

  4. Jablečnou buchtu s pudinkem a zakysanou smetanou podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!