Švestkovo-jablečná kaše recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 ks jablko
400 g švestky
med
1/2 lžičky mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Na recept si připravíme čerstvé švestky, které opereme a vypeckujeme. Menší jablka oloupeme, odkrojíme jádřinec a nakrájíme na kousky

  2. Do mixéru vhodíme švestky a promixujeme, přidáme jablíčka a znovu mixujeme, dokud nám nevznikne hladká kaše. Podle potřeby můžeme zředit troškou vody. Pokud jsme použili zralé švestky a sladká jablka, nebude třeba sladit. Případně můžeme dochutit lžičkou medu. Na závěr do ovocné kaše nezapomeneme vmíchat mletou skořici

  3. Švestkovo-jablečnou kaši rozdělíme do misek a ihned podáváme jako zdravou svačinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!