Hořčicové kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml smetana
4 ks kuřecí prsa
1 lžíce kremžská hořčice
podle chuti
česnek
sůl
petrželka
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré suroviny. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na nudličky.

  2. Na oleji osmahneme česnek, přidáme nudličky kuřecího masa a opékáme asi 10 minut na slabém ohni. Maso potom vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Mouku rozšleháme v polovině smetany, zbytek nalijeme na pánev, zamícháme a přivedeme k varu. Zalijeme smetanou s moukou, snížíme plamen a provaříme, až omáčka zhoustne. Poté přidáme hořčici, prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Na pánev vrátíme maso, pomalu ho promícháme s omáčkou a prohřejeme.

  4. Hořčicové kuře podáváme s libovolnou přílohou, ale nejlépe chutná s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!