Hovězí maso v hořčicové šťávě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule vegeta jíška 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 4 lžíce plnotučná hořčice 500 g hovězí kližka 1 lžíce kremžská hořčice mletý černý pepř 2 kuličky celý černý pepř
Postup Hovězí maso v hořčicové šťávě
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso (kližku) omyjeme a nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli nakrájíme na jemno
Nakrájenou cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme nové koření, pepř a bobkový list. Když cibule začne hnědnout, přidáme maso, které zprudka orestujeme
Jakmile je maso ze všech stran zatažené, obsah hrnce zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci kremžské a 4 lžíce plnotučné hořčice a vaříme, dokud maso nezměkne. Poté omáčku zahustíme jíškou, necháme vyvařit a dochutíme vegetou
Hovězí maso v hořčicové šťávě podáváme s rýží.