Hovězí maso v hořčicové šťávě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
vegeta
jíška
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
4 lžíce plnotučná hořčice
500 g hovězí kližka
1 lžíce kremžská hořčice
mletý černý pepř
2 kuličky celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso (kližku) omyjeme a nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli nakrájíme na jemno

  2. Nakrájenou cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme nové koření, pepř a bobkový list. Když cibule začne hnědnout, přidáme maso, které zprudka orestujeme

  3. Jakmile je maso ze všech stran zatažené, obsah hrnce zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci kremžské a 4 lžíce plnotučné hořčice a vaříme, dokud maso nezměkne. Poté omáčku zahustíme jíškou, necháme vyvařit a dochutíme vegetou

  4. Hovězí maso v hořčicové šťávě podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!