Houbová játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička kmín
1 lžíce sójová omáčka
2 lžíce škrobová moučka
400 g vepřová játra
300 g čerstvé houby
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Vhodíme je do vroucí vody, hned vyjmeme a rozložíme na talíř s papírovou utěrkou, aby se játra usušila.

  2. Osušená játra obalíme ve škrobové moučce a opékáme ze všech stran na oleji. Játra vyjmeme a na vysmaženém oleji opečeme houby nakrájené na plátky. Přidáme sójovou omáčku, plátky česneku a kmín. Nakonec vrátíme játra k houbám a dochutíme solí a pepřem.

  3. Na talíři posypeme houbová játra čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!