Houbová polévka s kapáním recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 25 g máslo petrželka 400 g brambory 25 g cibule kmín 50 g sádlo vývar z kostí 25 g hladká mouka 75 g hrubá mouka 10 g sušené houby 50 g kořenová zelenina
Postup Houbová polévka s kapáním recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu s brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme do poloměkka s namočenými hříbky. Cibuli očistíme a nasekáme.
Na sádle zapěníme cibulku s kmínem, zalijeme vývarem a přidáme uvařenou zeleninu s bramborami a hříbky. Takto připravenou houbovou polévku přivedeme do varu a dochutíme solí.
Připravíme si kapání. Vejce pečlivě rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přidáváme hrubou mouku, až vznikne přiměřeně hladké těstíčko. Do vařící polévky zavaříme kapání.
Před podáváním zjemníme houbovou polévku s kapáním máslem a přidáme petrželku.