Houbová polévka s kapáním recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
25 g máslo
petrželka
400 g brambory
25 g cibule
kmín
50 g sádlo
vývar z kostí
25 g hladká mouka
75 g hrubá mouka
10 g sušené houby
50 g kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu s brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme do poloměkka s namočenými hříbky. Cibuli očistíme a nasekáme.

  2. Na sádle zapěníme cibulku s kmínem, zalijeme vývarem a přidáme uvařenou zeleninu s bramborami a hříbky. Takto připravenou houbovou polévku přivedeme do varu a dochutíme solí.

  3. Připravíme si kapání. Vejce pečlivě rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přidáváme hrubou mouku, až vznikne přiměřeně hladké těstíčko. Do vařící polévky zavaříme kapání.

  4. Před podáváním zjemníme houbovou polévku s kapáním máslem a přidáme petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!